2021-11-18 98 views
長沙灣美食雲集,身為新搬來嘅長沙灣居民,當然要捐窿捐罅去試下不同小店,目標係要食勻晒長沙灣區😆😆上openrice search,見到雪山冰廳評價唔錯(重點係啱哂鐘意食茶記既老公🙊)今次就決定會一會呢間茶餐廳!餐廳環境企理,唔會坐到好迫好唔舒服。由於我地11:30左右去到,於是就揀左(應該)唔太heavy嘅常餐: 🍜 雪山沙嗲牛肉公仔麵 $39 👅👅👅👅本來常餐係配頂級雲腿午餐肉炒蛋+鮮奶牛油多士,要成$50。但姐姐話幫我轉做早餐(早餐去到11:30am),材料一樣,只係炒蛋變左煎蛋🍳,平左$11🙊🙊 沙嗲牛肉麵好濃沙茶醬,牛肉份量適中,唔錯👍🏻 午餐肉同煎蛋都係熱辣辣,多士唔係普通方包,而係丹麥多士,好香好好味😋🍔 經典芝蛋牛肉漢堡 (配迷你肉醬意粉)$55 👅👅👅👅👅漢堡份量適中,牛肉唔會乾爭爭,有少少juicy,一啖食落去即刻爆蛋汁😂😂,老公食完個包已經話飽飽地,但仲有個跟配餐肉醬意粉等緊佢🙉🙉 位量好大碟,味道就普普通通,勝在飽肚。☕️樽仔奶茶 (跟餐特飲+$9)呢度出名樽仔奶茶,就試下先!份量真係樽仔😂 個人就覺味道普通,茶味唔夠濃,可能我個人偏好茶底濃啲🥤港式茶走紅豆冰(跟餐

🍜 雪山沙嗲牛肉公仔麵 $39 👅👅👅👅

🍔 經典芝蛋牛肉漢堡 (配迷你肉醬意粉)$55 👅👅👅👅👅

☕️樽仔奶茶 (跟餐特飲+$9)

🥤港式茶走紅豆冰(跟餐特飲+$9)
其實係奶茶紅豆冰,但啱哂愛甜既老公🤣🤣

====================

推介度:❤️❤️❤️❤️(老公再俾多半個心)
CP值:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
好味指數👅👅👅👅