2018-04-23 409 views
今日黎長洲做野,做完野當然要食返餐好嘅,慰勞下自己啦!長洲沿住碼頭多數都係海鮮餐廳,兩個人又食唔到咁多野,就周圍行下揾下有咩其他選擇啦。行行下見到一間印度餐廳,就入去試下!由於係平日,我地又早,所以餐廳唔係太多人。睇一睇個menu...有咖哩嘅set lunch 喎,我個人對印度餐都ok嘅,所以就叫個咖哩魚,可以配飯或者naan...咁梗係配naan啦!上菜喇!我地一人一個餐盤,有沙律,三大塊naan bread,咖哩魚。個naan bread係熱辣辣架印度咖哩唔算好辣,配合唔同肉類,咖哩汁會有所不同,配魚依個咖哩汁帶微甜嘅。一路用naan bread點住咖哩食,食下食下就食左三塊naan bread喇!好味其實食晒三塊naan bread都幾飽架,要去散一散步消化下先得!
今日黎長洲做野,做完野當然要食返餐好嘅,慰勞下自己啦!

2018-04-16
Type of Meal