2018-05-21 211 views
一直都想黎食Burgeroom,直至早前同朋友仔行完街後,就過左黎食。未睇Menu以為餐廳的漢堡係走貴價路線,不過到order個刻先知價格都幾親民,平均漢堡都只係100蚊到。我們三個女仔叫左兩個包、兩份小食share。小食方面,我們叫左一份布里芝士餅及一份芝士旋風薯條。唔好以為布里芝士餅係cheesecake,其實佢係炸芝士。外面炸得金黃鬆脆的外皮,加埋熱辣辣的Cream Cheese,真係幾好食。另外,呢份芝士旋風薯條唔會炸得太乾,加埋香濃的芝士汁,係熱氣人的最愛!另外,我們決定要了一個特量芝士牛肉漢堡(無錯又係芝士)。漢堡的Size絶對唔細,而且牛肉都好厚身Juicy。熱辣辣的溶芝士,除左懂得拉絲外,更溶化我們三個芝士粉絲的心。由於已經有一款牛肉漢堡,我們決定試埋其他配料的漢堡包。呢款香脆銀雪魚柳漢堡雖然無牛肉漢堡咁大份,不過都唔算細哦。炸魚的粉漿唔算厚,而且魚肉都keep到嫩滑,推介唔想食得咁heavy的女士們。==============================鍾意我的分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)

小食方面,我們叫左一份布里芝士餅及一份芝士旋風薯條。

布里芝士餅

芝士旋風薯條