2018-09-13 1263 views
放假朋友約我食lunch,話帶我去一間好好玩嘅西餐廳食野,究竟餐廳可以有幾好玩呢?西餐廳位於銅鑼灣,地鐵站C出口行兩分鐘就到。餐廳以運動作主題,裝修擺設都放滿不同球類,營造氣氛,例如有棒球、桌球等,食食下野真係可以出嚟篤返兩下波!細心留意下,仲發現到有一條跑道,非常過癮!連牆身都以藍球衫作裝飾,創意度十足!侍應帶我哋去到一個靠近窗邊嘅位置,翻開餐牌,友人揀左all day breakfast ,而我就揀左烤原隻春雞!棒球形既水杯你又見過未呢!每個set lunch都附送沙律或餐湯。沙律混合多款蔬菜,非常新鮮!隔多一陣,主菜到啦!烤雞散發濃濃香草香味,再配合微酸嘅蕃茄醬汁,非常惹味!配菜除左有牛油粟米之外,仲有自家製蔬菜薯餅,大滿足!友人既all day breakfast 都好吸睛,最欣賞佢塊牛油烤多士同牛奶炒蛋,前者香氣十足,鬆化香脆;後者奶味香濃,質感香滑,正!值得一讚嘅係,餐廳以紙飲管取代膠飲管,減少浪費,如果香港多D餐廳可以咁做就好啦!
放假朋友約我食lunch,話帶我去一間好好玩嘅西餐廳食野
,究竟餐廳可以有幾好玩呢?
棒球形既水杯你又見過未呢
2018-09-09
$100 (Lunch)