2020-12-02 199 views
💛黃店💛呢間啲抹茶同焙茶都幾正宗 啱曬我呢啲抹茶焙茶控 其實已經之前食過兩次 都忍唔住要再幫襯Three Flavour Waffle Cup $69呢個好好食 而且一次過滿足曬三個願望 因為有三隻味道 包括抹茶🍵焙茶☕同埋牛乳味雪糕🍶抹茶同焙茶非常濃郁 有好重嘅茶味 超正呀🥰不過我覺得牛乳味就一般般 味道同m記差唔多 配料有小小栗子粒 抹茶芋圓 同埋白芋圓 食落口好煙韌 而底下個窩夫 唔夠鬆脆 食咗一啖 就冇再食啦 不過其實主要都係食佢哋嗰啲雪糕😂 Mille Feuille $48賣相係令嘅 不過千層酥嘅酥皮 食落唔係好有層次感 感覺上爭咗少少咁 而千層入面每隔一層 有抹茶同埋吉士醬 不過我覺得啲醬落得唔係好多 有啲難食得出抹茶同吉士嘅味道 但係都滿足到我呢啲抹茶控😋
💛黃店💛

Three Flavour Waffle Cup $69