2023-03-28
今日去左銅鑼灣名店坊呢一間漢堡店食lunch,好多年前係佢未搬舖嘅時候都食過佢嘅招牌漢堡,今日決定再去試吓!我哋係大約13:30pm到達,下午lunch時間都幾多人,店員會問你想坐入邊定出邊,出邊嘅話就比較方便可以食煙嘅朋友 我地就揀左坐入去~~~餐廳內部都非常光猛,位置亦都非常闊,唔會有好迫嘅感覺餐廳係用QR code落單,我地今日叫左兩個套餐share我哋叫左牛油果餐牛肉漢堡set。Burgeroom既牛肉漢堡由於用新鮮既牛肉製成,口感非常鮮嫩多汁佢新鮮既牛肉漢堡扒,再配合上漢堡既醬汁同鬆軟既漢堡包亦都非常美味,搭配埋一齊真係絕妙既味道,再加埋佢牛油果,口感配搭上亦都係第一次食,味道都好match漢堡既大細亦非常適中,食起來非常舒適另外叫軟殼蟹漢堡set,原來佢嘅軟殼蟹喺成隻上,超級大隻!玄學鞋都炸得非常酥脆,口感亦都Juicy,脆卜卜嘅口感,令人忍唔住食完一啖又一啖,配埋新鮮嘅生菜,正!Burgeroom既薯條亦都做得非常脆口,外層酥脆,內裡軟嫩。薯條份量亦非常足夠,可以滿足到大家既胃口!飲品方面我哋叫咗水蜜桃梳打,佢嘅梳打入口非常清爽,有淡淡嘅水蜜桃香氣,唔會過甜,甜度非常適中
飲品方面我哋叫咗水蜜桃梳打,佢嘅梳打入口非常清爽,有淡淡嘅水蜜桃香氣,唔會過甜,甜度非常適中,佢既氣泡感令到口感非常豐富!我就叫左Orion生啤!套餐加配淨係需要加$25,非常實惠!呢隻來自沖繩日本既啤酒帶有淡淡嘅麥花香,酒味輕盈溫和,入口略帶苦味,配埋漢堡包同薯條食,簡直一流!
最後我哋每人大約$170,餐廳嘅食物質素非常高,鍾意食漢堡包嘅朋友絕對需要嚟試吓!而家下晝時間仲做緊happy hour,大家行過不妨黎飲番杯!正!