2020-01-18 19 views
今日經過銅鑼灣,同朋友行完Sogo 想食個晚飯,經過附近的逸園,發現有好多餐廳可以選擇,最後我哋揀咗一杯屋,因為我同我朋友一向都好喜歡食日本嘢,剛好這間日本餐廳好似有好多選擇。餐前有個蒸蛋真係窩心。女孩子總喜歡沙律菜,餐前先點一碟沙律先。感覺牛油果比較Healthy d😌我們點了:牛油果蟹子沙律🥗碟沙律一上枱已經覺得好fresh,滿滿牛油果佈滿沙律菜上面,份量好多,足夠兩個人食。仲有蟹籽喺上邊,食落脆卜卜。.然後我哋試吓刺身先鯛魚薄切:鯛魚放賣相非常之精緻,切得好薄,果然係"薄切"。最impress 係醬料,有日本風味,加埋嗰鯛魚好新鮮。我同朋友都食得好開心。晚餐想有啲飽肚,我哋最尾都叫咗個飯,老實講個飯真係炒得唔錯好乾身,唔油膩,海鮮同啲飯仲混為一體,好足料喎。其實我見佢哋嘅餐牌有好多燒物,好似好好食咁,背期待下次再約其他朋友再試試他們的燒物。

餐前有個蒸蛋真係窩心。

牛油果蟹子沙律🥗

然後我哋試吓刺身