2017-09-17 3432 views
最近為咗多謝一個朋友教我Photoshop ,得就帶佢去食一間西餐廳嘅自助餐,個地方其實都幾方便喺天后同埋銅鑼灣之間,不過如果搭巴士嘅話就仲方便啲。喺酒店2樓,質素總算有保證,不過景觀就冇啦,因為銅鑼灣區都冇咩野睇。我哋約咗最早嘅時間即係六點半入場,自助餐係六點半正式開始,所以都慢慢越來越多人。俾大家睇吓有咩食la嘢食最大重點就係海鮮任食,唔係淨係蝦肉同埋蜆,有大大隻嘅麵包蟹同埋長蟹腳。通常一開始個個都會食海鮮,不過其實都唔使擔心冇,因為keep住都會refill!麵包係好多蟹肉,同埋有少少水份,好明顯係非常新鮮,長嘅蟹腳都係一樣,非常鮮甜,不過食嘅時候最好用工具,否則好容易整親手。其他海鮮都非常不錯,可以變成海鮮餐,因為出去食海鮮餐都最少$300啦,嚟到依度加一都唔使$400 ,提早訂座仲有優惠,可以自己精明計算後再決定訂位。仲有好多熟食,包括湯,葛湯同埋粟米湯都唔錯,如果想健康啲就飲葛湯,兩個嘅調味都唔錯。仲有咖喱牛腩,韓國芝士雞,牛面頰等等,調味都幾濃郁,非常入味而且唔會太硬,可以每樣試少少。龍蝦伊面都係唔錯嘅選擇,仲有好多肉類同埋生果等等可以自己發掘一下!有個自助吧就可以拎即時

俾大家睇吓有咩食la

有個自助吧就可以拎即時整嘅嘢食,包括意大利飯同埋心太軟等,有個係牛肉不過我對牛嘅興趣不大,所以冇拎,見到好多人拎。

意大利飯真係可以親眼睇住佢收乾水,估唔到整得幾正宗,雖然廚師都係比較年輕,不過勝在覺得個飯好夠硬,係正宗嘅質感。

心太軟用光波爐去整,分量不大,可以問清楚大概幾時有嘅時候去拎,因為一次出既份量不多,如果錯過了等下Round又要等了。
隔離有啲生果,可以配搭埋一齊食,心太軟中間啲漿唔算太多,普通但勝在有得食。

仲有好多其他甜品,基本上每一樣要試晒都不容易,除非同朋友share啦,最好就係有麵包布甸,可惜味道有少少唔夠濃,不太出色。

仲有Movenpick雪糕,不過太飽已經唔吃了~~坐足差唔多三粒鐘,飽到不得了可以再飲杯檸檬茶!