餐廳:Mamaday (銅鑼灣)地址:銅鑼灣霎西街28號必發大廈1樓人生有時就好似去唔同餐廳點唔同餐一樣,有時候你以為自己係按自己嘅選擇去買想食嘅食物,但有時候睇落好似有得俾你揀,但係都會有出錯或者貨不對辦,甚至乎有期望與落差嘅出現,”Full of disappointment, still worth the wait”。Mamaday係一間喺銅鑼灣必發大廈一樓嘅餐廳就以反傳統方式,用唔少諷刺嘅字句擺設係餐廳唔同角落,盞鬼又有趣一入到門口就已經有一種家的感覺,顏色鮮豔嘅內在裝修,加上有好多枕頭係座位到,令人一見到就好想攬住佢地,加上熟悉嘅流行曲,真係好自在好舒服唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯 (原條鰻魚) $140超大條鰻魚加超多炒蛋令我一見到就流哂口水,燒香嘅鰻魚加上鰻魚汁散發住濃郁嘅味道,配合埋香滑嘅炒蛋,每一啖嘅鰻魚飯都充滿住日式品味,大啖大啖鰻魚放入口真係夠晒過癮見面不如聞名的三種芝士ham pizza $126以Parmesan、cheddar同mozzarella cheese三種芝士加上燻香咗嘅火腿仲有火箭菜,完美咁配搭出芝士愛好者嘅外國Pizza口味,所謂食出真「芝」
餐廳:Mamaday (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣霎西街28號必發大廈1樓

唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯 (原條鰻魚) $140

見面不如聞名的三種芝士ham pizza $126
以Parmesan、cheddar同mozzarella cheese三種芝士加上燻香咗嘅火腿仲有火箭菜,完美咁配搭出芝士愛好者嘅外國Pizza口味,所謂食出真「芝」味,今次就感受得到,Pizza底仲要係香脆嘅pizza邊,啱晒我呢啲卜卜脆嘅人~

香蕉奶昔 $48
淡淡香蕉味醞釀係濃滑綿綿嘅奶昔當中,夏天品嚐住涼冰冰嘅野飲真係好爽
2019-06-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner