當拉絲芝士已經吾能夠滿足各下時, 試吓熔岩芝士又如何!朋友帶左我黎利舞台既Dodom Chicken試左個我認為好爆喎菜式。基本上Dodom Chicken是炸雞店我梗知,不過除咗炸雞外,仲有燒鷄同埋其他有關鷄既菜式。Early dinner 嘅好處系冇乜客人,上菜速度快!「熔岩無骨雞 」$198 老實講我見到佢都嚇到驚驚,芝士成個蓋咁大,芝士又厚又多又濃郁 ,好過份囉。店員用鉸剪剪開芝士,剪開個芝士蓋仲有成大墟炒麵同雞肉,將佢細分為六份,佢教我地以一份芝士捲着餡料來吃,每份都幾巨型,醬汁又酸又辣,芝士夠軟滑,到咗依一刻都唔俾佢有幾高卡路里,直接啪落口,真係超惹味,兩條友挑戰失敗,食吾曬添。希望等限聚令放寬後再嚟挑戰過。強烈建議要叫杯「凍柚子茶」$38觧辣,清吓味蕾。韓式餃子年糕湯 $118​濃味過後,食返碗正常嘢,我覺得味道上好大反叉,不過食返啲傳統嘢都係唔錯嘅選擇。先試一口湯底,個湯清清地,幾好味;蛋花又多又滑,肉肉餃子同年糕就正正常常。我覺得有時做人唔使去到咁盡,食下湯鍋養生都唔錯。

當拉絲芝士已經吾能夠滿足各下時, 試吓熔岩芝士又如何!

朋友帶左我黎利舞台既

Dodom Chicken

試左個我認為好爆喎菜式。

Early dinner 嘅好處系冇乜客人,上菜速度快!

「熔岩無骨雞 」$198

強烈建議要叫杯「凍柚子茶」$38

觧辣,清吓味蕾。

韓式餃子年糕湯 $118

我覺得有時做人唔使去到咁盡,食下湯鍋養生都唔錯。
2021-02-02
Type of Meal