The Market

一直都知The market 嘅buffet 好多人推介好幾年前試過訂枱訂,訂緊兩個月後檔期,太誇張,因而放棄。今次提早三個星期前訂,仲有位,可能現時疫情都影響咗人流。整體來講,我同朋友們一致好評呢間餐廳嘅食物質素同服務。接觸過既員工/廚師都非常有禮同細心。👍🏻👍🏻👍🏻食物方面,大部分都唔錯,特別推介以下幾款:1)中式燉湯-椰子雪耳煲雞奶白色、唔油膩、好好飲。見好多人都有拎,什至隔離枱對情侶一入座就拎燉湯飲,睇黎個燉湯吸引唔少回頭客。2)法國生蠔蠔section安排左三個廚師開蠔。每次拎都係三款有不同嘅蠔一碟,三隻蠔都好新鮮,亦各有特式👍🏻3)玫瑰煙鴨胸我本身唔鐘意食鴨,但呢個玫瑰煙鴨胸超好食,好入味又唔韌,有驚喜👍🏻4)甜品tart好欣賞佢哋出嘅tiny tart, 超細件,客人可以試多幾款唔同嘅甜品,又減少浪費(好多時一件正常size tart 都太飽,食一啖就唔食)。5)榴連雪糕酒店自家制雪糕,啖啖濃濃嘅榴連味,超多料。榴連fans必叫。6)Godiva Soft ice cream好surprise 有Godiva 雪糕!平時買一枝都要五十幾蚊!睇得出餐廳為了食物質素保持高水平
一直都知The market 嘅buffet 好多人推介
好幾年前試過訂枱訂,訂緊兩個月後檔期,太誇張,因而放棄。
今次提早三個星期前訂,仲有位,可能現時疫情都影響咗人流。

整體來講,我同朋友們一致好評呢間餐廳嘅食物質素同服務。
接觸過既員工/廚師都非常有禮同細心。👍🏻👍🏻👍🏻
食物方面,大部分都唔錯,特別推介以下幾款:
1)中式燉湯-椰子雪耳煲雞
奶白色、唔油膩、好好飲。
2)法國生蠔
蠔section安排左三個廚師開蠔。
3)玫瑰煙鴨胸
4)甜品tart
5)榴連雪糕
6)Godiva Soft ice cream

睇得出餐廳為了食物質素保持高水平,完全不計成本,都要供應高質既食材(如法國生蠔、蘇格蘭三文魚、Godiva...)👍🏻

一定會再黎食~

• 貓山王榴槤雪糕