2018-10-22 1042 views
響灣仔地鐵站C出口,會見到唔少酒吧佢地多數都有做午市,而響地鐵站口隔離既呢間就令我印象特別深刻呢到既裝修好精致,燈光都好光,有別於一般酒吧既風格,有啲似去左外國既感覺我地叫左個Set Lunch ($138),可以揀兩款main course我揀左脆皮豬腩肉同西班牙臘腸奄列,再加左$10要甜品Churros!首先黎既係甘荀湯,之前飲過甘薈汁唔係幾鐘意,估唔到呢個湯又幾好飲佢質地唔係幼滑個種,反而仲飲到有甘荀既顆粒蓉,味道有點似南瓜湯,但無咁濃呢個就係脆皮豬腩肉,其實同港式燒腩仔差不多,不過味道唔會咸我最欣賞個sauce,係蜂蜜蛋黃醬,食落甜甜地帶微酸,有少少似酸酪配堆個豬腩食,令到個豬腩無咁重油膩感,好正,推介!唔好以為得兩舊豬會唔飽,因為食完都會覺有少少漏再食埋個奄列係超級飽,因為個奄到用左薯仔同粉整,好似一個蛋餅咁切開會有一啲西班牙臘腸粒粒,同埋薯仔粒,混左少少香草同洋蔥,都係好好味到最後既甜品,新鮮炸起既西班牙油炸鬼!拎上手係超熱,點埋nutella食,好邪惡但真係停唔到口 P.S. 呢到食野係唔洗加一既,不過我地同事一行七個人,店員話七個以上要收番5%服務費,咁怪既規矩都係第一

Carrot Soup

呢個就係脆皮豬腩肉,其實同港式燒腩仔差不多,不過味道唔會咸
配堆個豬腩食,令到個豬腩無咁重油膩感,好正,推介!

唔好以為得兩舊豬會唔飽,因為食完都會覺有少少漏
Chorizo fortilla

到最後既甜品,新鮮炸起既西班牙油炸鬼!
拎上手係超熱,點埋nutella食,好邪惡但真係停唔到口
Churros

P.S. 呢到食野係唔洗加一既,不過我地同事一行七個人,店員話七個以上要收番5%服務費,咁怪既規矩都係第一之聽
2018-10-18
$150 (Lunch)
Carrot Soup
Chorizo fortilla