2022-10-06 116 views
之前在家隔離時,唔覺意找到出嚟,家人食過個漢堡包話好食,今日一個人去試一試。講真如果唔係唔覺意叫過外賣,行過都唔會見到,見到都唔會入去食。佢真係一舊店同入面都有些亂的感覺。食客多數都係食開的街坊。多數是一個人,好熟㗎部咁!牆上好多不同的餐單。(我個位取唔到餐牌😅)。我叫了一個「手打牛肉漢堡包」加薯條,及一杯茶走,盛惠$44。(今時今日,食麥記都唔係好得)奶茶茶色ok, 但沒有港式奶茶的濃茶奶滑的感覺,只係單一清淡的杯香。漢堡包有toast 過,脆脆的,漢堡扒好有住家式感覺,簡簡單單,好像加了一些洋蔥碎及孜然粉(不太確定)有淡淡的香草味。加了一片蕃茄及小許生菜,酸酸甜甜的。薯條只是傳統的茶餐廳炸薯條,上碟的時候脆卜卜。牆上的菜單,各式其式,有秀身餐、魚面湯河、焗飯、家常餸飯⋯⋯一家人到來,唔難找到自己想食嘅嘢!

茶走
手打牛肉漢堡包配薯條
2022-10-06
$45 (Lunch)
手打牛肉漢堡包配薯條
  • 手打牛肉漢堡包