2018-08-26 1420 views
今日係期待已久嘅舊同學聚會,點解無啦啦會聚會!☺️因為有個好朋友出嫁啦⋯💕祝佢長長久久💕幸福美滿⋯要講又熱鬧又啱晒所有人食嘅餐廳,韓式炸雞一定係必備名單!而且亦都寄望佢個老公仔係都教授咁嘅OPPA😎⋯⋯聽教聽話,高大威猛,風趣幽默,仲要只係鍾意老婆仔一個🤔好啦就咁啦,姐姐們都冇乜要求🤣家教都唔係好嚴姐🤗(註:小鮮肉老公記住睇呢篇食評👅)首先一入到店舖嘅時候就比柔和嘅燈光,木系嘅傢俬吸引❤️舒適得來又溫馨☺️而且枱與枱之間非常闊落,坐得非常舒服。首先食呢度嘅招牌菜當然係韓式炒粉絲雞蛋卷:呢條野真係不得了😍香濃嘅雞蛋包裹着入味的粉絲,入面再配上紅蘿蔔🥕香腸和紫菜!天~未免太豐富~而且一啲都唔油膩!表層再配上芥辣和茄汁,一啖一口,食得斯文又大方,拍拖都唔怕嚇走個OPPA⋯⋯😍唔通我就係千頌妻~花瓶鮮果沙律:呢一個沙律我覺得完全係為人妻而設😎一向我都係個花樽偶像派,哈哈哈哈哈!🤣的而且確呢個沙律上枱嘅時候簡直靚到好似藝術品咁,首先上層係香口的穀物,下層就加入左好多水果同蔬菜,草莓、香橙、沙律菜,仲有提子加蜜桃😆配上甜甜酸酸的藍莓沙律醬汁,開胃得來又特別❤️而且有少少食甜品嘅感覺!實在非常幸福!三重芝士

三重芝士烤雞:上層鋪滿芝士粉~唔好睇小上面啲芝士粉,內面係混入林紋、忌廉同車打呢三種類型喺裏面!既帶有香味又帶有絲絲的甜味😎配埋多汁的烤雞一齊食,除咗好味都仲係好味⋯⋯且無油膩感🤤

甜辣烤雞和果味蒜香烤雞:兩款雞各具特色,而且可以各選一半😆大大碟真係好抵食!甜辣烤雞香甜帶微辣🤤果味蒜香烤雞上面淋左清新香甜嘅蘋果檸檬汁,令人齒頰留香,而且令烤雞味道更加有層次!

柚子梳打:解油膩一流,柚子味濃,而且非常大杯!爽!
藍橙梳打:充滿橙味的沙冰,好似小時候喜歡飲的波子汽水一樣,充滿童年的味道,又不會過甜❤️
薄荷梳打:帶有淡淡的薄荷味,非常清新,飲完即時覺得自己瘦咗☺️

總括而言今次同學會大成功😎吹水開party都係去間好好味嘅韓國雞雞鋪頭~而且好味嘅雞雞,唔一定要去韓國🇰🇷原來香港都有呢
2018-08-22
  • 韓式炒粉絲雞蛋卷