2019-10-20 90 views
平日收工約食飯最重要就係地方就腳,但係就往往因為咁要選擇一啲交通方便嘅地方,多少有啲嘈雜,但係今次嚟呢度就喺地鐵站出口1分鐘嘅距離,上到去覺得去咗另一個好寧靜嘅世界,咁終於可以喺收工之後輕輕鬆鬆享受一下啦。一個好似皇冠咁嘅器皿擺上餐包,望落去都覺得好靚,餐包外脆內軟,而且仲暖暖地,側邊擺咗黑醋同埋橄欖油可以自己調好味道。 器皿都好精緻。睇完食家們嘅推介選左crab cake先來一個好有特色嘅前菜,入面真係全蟹肉,一切開已經聞到好香嘅味道,而且肉質仲好嫩,外面果皮炸得好鬆脆,配合埋蘆筍非常之鮮味。可能要配合返同海鮮相關嘅主題我覺得個擺設造型都好似一條魚咁好可愛。真材實料,切開睇入邊並唔係厚厚嘅炸粉,係一絲絲蟹肉。第二個嚟到嘅就係帶子意大利飯,每一粒飯都比外面嘅濃湯所包圍着,中間仲有一個炸嘅芝士脆脆,配合埋比較清新嘅帶子非常之適合。帶子煮得剛剛好熟,肉質仲係好滑,而且仲好厚身。Trio Cannelloni 集豐富嘅食材於一身,龍蝦、鴨、菌等等,一切開已經好香,上面仲有香濃嘅cream sauce,份量唔細,食完前面嘅菜再食2件,已經開始飽以往對fine dining 印象都係食唔飽,但
餐包

睇完食家們嘅推介選左crab cake

Crab  cake

真材實料,切開睇入邊並唔係厚厚嘅炸粉,係一絲絲蟹肉。

Scallop  Risotto

Cannelloni

以往對fine dining 印象都係食唔飽,但真正慢慢享受一餐時,其實質素比量更重要,加上呢度食物精致得黎又唔少,好滿足。

ps. 環境適合浪漫影相,帶女性黎應該好開心
餐包
Crab  cake