2021-04-22 533 views
尋日俾人洗咗一日版,各大媒體都見到海南雞嘅踪影⋯話說,邊有人去海南食海南雞?鍾意去旅行嘅香港人都知,食海南雞一定係星馬,除非佢唔係香港人。俾人洗左一日版,見到都餓,今日出開西灣河做嘢,順便返唻呢間馬拉餐廳食返個海南雞飯先!自從早排響灣仔食過一次佢啲喇沙同海南雞之後,就成日都念念不忘,可惜佢分店唔算多。海南雞浸得剛剛好,唔會過熟唔會梅柴。個油飯好香,粒粒分味,調味啱啱好,配埋啲豉油辣醬薑茸係一絕。最正係可以拼碗喇沙仔,一次過滿足你兩個願望,雖然去唔到新加坡,都叫可以止止痕喇。喇沙湯好香,椰奶味剛剛好,仲有粒半熟蛋,真心正。其實疫情持續,有得堂食已經好心滿意足,去旅行暫時都只係奢想,尤其邊個會想去海南?要食海南雞?我不如坐車去西灣河。成個餐連埋杯凍拉茶都係$85,一次過滿足晒大食仔兩個願望,物超所值!
海南雞飯拼喇沙

2021-04-22
$85 (Lunch)
海南雞飯拼喇沙
  • 海南雞飯