坐月期間,老公問我最想食什麼🤔?剎那間,我想起千層蛋糕,所以就說Lady M. 我不是一個很愛食甜品的人,但我喜歡食千層蛋糕,因為有口感,之前其實食過好幾間千層蛋糕的舖頭,但唔係間間好味😢,有啲仲好難食,例如個皮偏硬,cream太多,都會令到千層蛋糕唔好味⋯今日老公揸車去買Lady M 給我,外賣了兩款味道,有綠茶千層蛋糕和伯爵茶千層蛋糕🍰!味道一如以往,都係咁好味😋,不太甜,一層層的口感,連焦大王也食到嘴舐舐😌,足足食了半件。綠茶千層蛋糕🍰-充滿淡淡的綠茶味🍵,為何說淡淡?因為就是綠茶味不會太濃郁,所以食到pancake 的蛋香,一口一口食,cream 與 pancake的比例剛剛好,充滿口感。伯爵茶千層蛋糕🍰- 😋同綠茶一樣,又係好好味。🍰一件蛋糕索價$78,好像很貴,但計返其質素,其實值門票價⋯❤️❤️!最後,其實食lady M 食了多次,為何今次寫食評?因為上次食K11某間的千層蛋糕實在太難食,所以今次要寫下俾Lady M ❤️稱讚一下。

綠茶千層蛋糕

伯爵茶千層蛋糕

伯爵茶千層蛋糕🍰- 😋同綠茶一樣,又係好好味。

2020-10-02
TakeAway