第三站

Station 3 Cafe
2017-11-29 9761 views
今天約了很久沒見的朋友食飯,因為想坐久一點和聊天舒服一點,所以揀左去CAFE食飯。STATION 3 CAFE位於金雞廣場,一出LIFT門就見到好大個指示牌:懶人最愛當然係set dinner,所以就同朋友每人一set: 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $108黑松露好足料, 真係啖啖都食到嗰種香味。 加上帶子鮮甜,加埋鮮菌味ge口感,絕配! 煙三文魚忌廉燴意粉 $112呢隻煙三文魚唔會過鹹,保留咗三文魚嘅鮮甜味。 而忌廉係比較濃身少少,口感更加creamy。套餐加30蚊會有頭盤同埋甜品,我哋加咗一set呢個係作為頭盤嘅田園沙律, 分量比我想像中大。食正餐前要一份開開胃也不錯。藍莓芝士蛋糕, 食得出好濃嘅芝士味, 甜度適中。至於飲品方面,我哋覺得以塔羅牌命名的飲品好有特色 ,所以每人揀咗一杯。節制: 西柚+菠蘿汁呢個其實係見到圖片好靚所以揀……出到嚟個效果真係咁樣ga, 我都差啲唔捨得攪勻嚟飲。 酸酸甜甜唔錯㗎!審判: 青蘋果+菠蘿+薄荷+檸檬沙冰呢杯係朋友嘅我就冇拎嚟試。 雖然賣相冇我果杯節制咁特別, 但朋友就話好好飲, 因為酸甜當中加咗薄荷嘅涼味,感覺更fresh 蜜糖雞翼 $4
今天約了很久沒見的朋友食飯,
因為想坐久一點和聊天舒服一點,所以揀左去CAFE食飯。

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $108

煙三文魚忌廉燴意粉 $112

套餐加30蚊會有頭盤同埋甜品,我哋加咗一set

呢個係作為頭盤嘅田園沙律, 分量比我想像中大。
食正餐前要一份開開胃也不錯。

藍莓芝士蛋糕, 食得出好濃嘅芝士味, 甜度適中。

節制: 西柚+菠蘿汁
呢個其實係見到圖片好靚所以揀……

審判: 青蘋果+菠蘿+薄荷+檸檬沙冰

蜜糖雞翼 $40

特級海鮮拼盤 $78
呢個拼盤好豐富,有魚柳、炸蝦、炸蟹鉗、帶子同埋薯條。

我哋兩個人食咗咁多嘢我咁耐都覺得環境幾舒服 食物同飲品味道都唔錯,份量都多, 都幾抵食。我覺得係一個聚會嘅好去處。
2017-11-16