2019-07-30 3575 views
今日和朋友往灣仔Mr.Crab by The Captain’s House,我們點了烤美國春雞扒和晚餐(水牛城雞翼, 周打蟹肉湯、面包、蟹肉卡邦尼意粉和棉花糖芝士蛋糕) 、Devil’s Chocolate和Frozen Tropical Hawail。點菜前侍應送上爆谷, 十分有特色,爆谷食落香脆, 甜度適中;烤美國春雞扒賣相吸引, 烤雞烤得金黃香脆, 雞肉肉質鮮嫩, 食落入味啖啖肉, 春雞扒配上醬汁食落惹味,配菜有秋葵, 薯仔、紅椒、黃椒和甘筍, 秋葵, 甘筍和薯仔食落爽脆, , 紅椒和黃椒食落鮮甜, 整份烤美國春雞扒賣相吸引, 美味十足;晚餐我們點了水牛城雞翼, 周打蟹肉湯、面包、蟹肉卡邦尼意粉和棉花糖芝士蛋糕, 水牛城雞翼辣度適中, 食落醒胃, 佐酒一流;周打蟹肉湯溫度適中, 味道香濃, 飲落有啖啖蟹肉味、蔥花能帶出周打蟹肉湯的鮮味;面包熱辣辣, 食落軟綿;蟹肉卡邦尼意粉蟹肉鮮甜味美,蛋汁配上香濃忌廉食落惹味,, 配上意粉食落爽口, 口感滿足;最後棉花糖芝士蛋糕, 棉花糖甜度適中, 芝士蛋糕餅底結實美味, 芝士味香濃, 朱古力醬香濃美味、紅桑子等水果甜度適中;Devil’s Chocolate朱古力和牛奶味道香濃, 忌廉香滑, 配上朱古力碎口感滿足;最後Frozen Tropical Hawail飲落有鮮甜波蘿和芒果味, 飲落消暑, 口感清新。餐廳以繩為裝飾, 很有格調、餐廳座位舒適, 食物美味、份量十足, 適合三五知己聚會好地方。
點菜前侍應送上爆谷, 十分有特色
周打蟹肉湯和面包
水牛城雞翼