Green Orange

2020-01-05 5389 views
聖誕節同朋友仔食聖誕大餐, 朋友仔就話Green Orange 環境相當唔錯, 我哋就一於去試下啦 我哋每人都嗌咗個set:-<餐包>嗌完嘢食之後, 侍應就好快送上餐包, 餐包 熱辣辣都幾軟熟<63.5度蟹子溫泉蛋配香煎鵝肝多士>鵝肝非常肥美, 配上脆多士同黑醋, 食落好match最後食埋個青瓜溫泉蛋, 感覺好清爽<海鮮濃湯>海鮮湯都幾唔錯, 裏面嘅海鮮料都幾多<白松露雜菌湯>但係大食妹都係比較鍾意白松露雜菌湯, 雜菌湯嘅濃郁度比海鮮湯更上一層樓, 面頭再加咗幾滴松露油, 香氣四溢<燒美國安格斯西冷拌辣根燒汁>至於主食, 大食妹就嗌咗個五成熟嘅西冷, 牛扒偏瘦, 食落唔夠肥美, 但係配菜好新鮮<焗芝士蒜茸大虎蝦拼北海道帶子伴檸檬小茴香忌廉魚汁>虎蝦同帶子都好新鮮, 配上檸檬小茴香忌廉魚汁, 食落都幾match, 但係可能會唔夠飽<朱古力布朗尼配雲呢拿泡芙伴焦糖香蕉>朱古力布朗尼味道唔係好濃郁, 但係雲呢拿泡芙同焦糖香蕉都做得好出色雲呢拿泡芙食落好冰凍, 而焦糖香蕉就做到熱辣辣
我哋每人都嗌咗個set:-
<餐包>
嗌完嘢食之後, 侍應就好快送上餐包, 餐包 熱辣辣都幾軟熟

<63.5度蟹子溫泉蛋配香煎鵝肝多士>
鵝肝非常肥美, 配上脆多士同黑醋, 食落好match
最後食埋個青瓜溫泉蛋, 感覺好清爽

<海鮮濃湯>
海鮮湯都幾唔錯, 裏面嘅海鮮料都幾多

<白松露雜菌湯>

<燒美國安格斯西冷拌辣根燒汁>

<焗芝士蒜茸大虎蝦拼北海道帶子伴檸檬小茴香忌廉魚汁>

<朱古力布朗尼配雲呢拿泡芙伴焦糖香蕉>
雲呢拿泡芙食落好冰凍, 而焦糖香蕉就做到熱辣辣、外脆內軟, 食完之後好滿足
  • 63.5度蟹子溫泉蛋配香煎鵝肝多士
  • 白松露雜菌忌廉湯