2020-10-06 870 views
入秋嘅夜晚舒服咗好多,呢個時候最好去打冷,就算坐室外都OK。經過呢間打冷舖坐滿人,感覺應該幾好,一於試吓先。蠔仔粥夠2個人share,淡口咗少少,好在蠔仔無乜殼,都飽滿嘅。滷水拼盤 份量都幾多,有齊紅腸、豬腩片、豬腸、鵝腸、蛋、大豆芽、雞腎...個汁幾好食,記住點辣椒醬,好得。食唔晒,打包返屋企,next day再食過。涼拌魚皮 而家唔係好多地方可以食得到,所以一見到又想食。魚皮都幾爽口,凍冰冰,內有紅洋蔥、青瓜。用咗麻辣汁,好惹味,所有嘢都係爽爽脆脆。椒鹽九肚魚呢個唔得咗,唔夠味,炸得唔夠,魚肉太濕。望見隔離枱有炸蠔餅,大份又靚仔,可惜食唔落喇,無叫。‼️呢間打冷舖門口有級唔出奇,但竟然好細級,店內都幾大,算係好方便輪椅人士去當然坐店外都得啦。

經過呢間打冷舖
坐滿人,感覺應該幾好,一於試吓先。

蠔仔粥
夠2個人share,淡口咗少少,好在蠔仔無乜殼,都飽滿嘅。

滷水拼盤

涼拌魚皮

椒鹽九肚魚

當然坐店外都得啦。