2019-07-30 774 views
有朋友老公係 Muslim, 所以同佢地食飯都要細心選擇餐廳,經過soho區見到le souk 主要係食摩洛哥菜,同埋係米芝連餐廳,環境又好外國feel ,好有氣氛,所以決定擇呢間啦!佢地最愛食Hommos既野,所以我地選擇左hommos chicken.Hommos 就係鷹嘴豆泥,佢地既豆泥調味得好好,唔會好似出面禁太過酸,夾埋香烤惹味既雞肉同佢地既大餅黎食,健康又美味!之後叫左個crispy prawn salad 沙律菜好新鮮,用醋汁作醬,健康又開胃,沙律菜上放滿烤過既蝦仔,烤到好爽脆,果然係crispy 🍤, 正呀👍🏻之後我地叫左2個main一齊share moroccan seafood paella呢個係類似西班牙海鮮飯,都係燴飯既一種,但佢地係用上摩洛哥既飯,所以出黎效果好香,飯質感好特別,軟熟不粗糙,配上各款海鮮,例如 蝦,蜆肉,仲有好多紅椒,青豆配料,好豐富好美味,呢個我地認為必食👍🏻lamb tagine呢個見每個入黎既人都叫,好受歡迎,用充滿摩洛哥風貌既陶瓷鍋盛裝, 羊肉鍋用上佢地家鄉既香料配製,羊肉多汁香濃,好嫩滑,仲有其他配菜橄欖,豆,薯仔等。全都好入味!

之後叫左個crispy prawn salad

之後我地叫左2個main一齊share