2020-10-14 580 views
嚟到迪士尼緊係要食番啲有迪士尼特色嘅食物,之前喺日本迪士尼都食過呢一個窩夫,喺香港迪士尼試下佢同日本有冇分別啦~ 店舖位於小鎮大街嘅中心位,除了有窩夫賣外,另外都有蛋糕同爆谷賣。因為有學生會員優惠,所以只需要$60,就可以有窩夫跟一支汽水。(原價係$88) 咁當時做緊嘅窩夫味道係 - 迪士尼米奇窩夫配野莓,同一般配忌廉唔同。我另外叫多咗支可樂。落完order, 職員會即時為你準備窩夫。大概五分鐘到,就會有窩夫呀! 由於今次窩夫配上野莓,所以見到窩夫嘅左上角有野莓,包括士多啤梨和藍莓 ,而右上角有楓糖漿。由於窩夫新鮮做好,所以側邊都會好似雞蛋仔咁,有一啲脆口嘅邊。齋食就比較似雞蛋仔味道,窩夫內實心,足料。 但如果配上野莓,就會有一陣新鮮感,配上糖漿就可以平衡到野莓本身有嘅酸味。 所以,我都好快就食曬啦成個窩夫,感覺係會令你飽肚,但唔會過滯。大家不妨入園一試迪士尼獨有嘅甜品呀~

迪士尼米奇窩夫配野莓

大家不妨入園一試迪士尼獨有嘅甜品呀~
2020-10-07
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$60 (Tea)
迪士尼米奇窩夫配野莓