揀得啱車仔麵 (上環).車仔麵係香港特色之一(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)今個星期六去開中上環,見到上環有車仔麵,見都好耐無食,就去試試佢!見佢有店鋪嘅招牌205辣醬,因為我倆實在唔食得辣(´・Д・)」所以無叫,如果食得辣嘅大家可以試下! .⚜️麻辣鴨血⚜️$28.!竟然有我倆打邊爐必叫嘅鴨血! 幾時都話鴨血同麻辣係最襯架,果然食落好正(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)一客先$28,其實好抵食!.⚜️千杯不醉雞翼⚜️$22/3隻.聞落微微嘅酒味,食落都唔會話勁濃郁啱啱好!就算唔喜歡酒味嘅你地都可以試下!.⚜️酸辣木耳絲⚜️$15.唔係講笑😂睇到個價都覺得真係好平!入面有芫茜,木耳絲,蒜頭同辣椒🌶️ 所以酸酸辣辣勁好食! ! 係一個超正嘅涼拌開胃菜!.⚜️沙嗲湯底車仔麵⚜️$55/3餸加麵底.因為車仔麵我倆都偏好食多餸少麵,而且$55三個餸唔算貴! 呢到仲要係開到夜晚九點,夜一夜都有得你食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)男朋友叫左豬皮,貢丸,金錢肚,紫菜等,最特別嘅係有個黑松露雞肉餃! 咬開啖啖黑松露香,我都有叫一份食! 一份有兩隻(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).⚜️滷水汁湯底車仔麵⚜️.我叫左粟米,芝士腸,豬腸,金菇同金錢肚等,豬腸我最怕係洗得唔乾淨有陣味,呢到嘅無啊!(
揀得啱車仔麵 (上環)

麻辣鴨血

⚜️麻辣鴨血⚜️$28
千杯不醉雞翼

⚜️千杯不醉雞翼⚜️$22/3隻
酸辣木耳絲

⚜️酸辣木耳絲⚜️$15
唔係講笑😂睇到個價都覺得真係好平!

⚜️沙嗲湯底車仔麵⚜️$55/3餸加麵底

⚜️滷水汁湯底車仔麵⚜️
我叫左粟米,芝士腸,豬腸,金菇同金錢肚等,豬腸我最怕係洗得唔乾淨有陣味,呢到嘅無啊!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 粟米一份有三舊仲好甜🥰
—————————————————————-
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
📌揀得啱車仔麵 (上環)
上環皇后大道中181號新紀元廣場低座2樓205號舖
—————————————————————- #hkig#hkigfood#hkfoodie#foodie#food#food#foodstagram#hkfoodlover#hkdaily#吃貨#美食#打卡好去處#相機食先#中環美食#foodiehk#foodig#foodlife#hkfood#foodblogger#hkfoodblogger#hkgirl #hkdessert#foodporn #hkfoodblogger#instafood #instagram #foodstagram#foodie#揀得啱車仔麵
2019-05-25
麻辣鴨血