2019-09-09 623 views
小辣椒想近近地食下辣野,就黍到北角。水煮龍利,因為第一次幫襯,想試吓佢個水煮魚湯底係咪真材實料先,所以叫龍利,又可以啖啖肉。不過龍利唔係好入味,同水煮辣味唔係好夾,下次都係叫返桂花魚。個水煮辣味其實唔錯,唔會得個咸字,又唔會成碗係辣椒油,辣椒香聞落好舒服,辣味程度可以再強勁啲。再叫多碗酸辣粉,仲要求大辣,(因為水煮魚唔夠辣)。可惜個酸辣粉個湯底係勁酸,同埋唔夠辣。啲薯粉煙煙銀銀,口感好好。即使係晚上10點幾,仍然好多人,而且越夜越多,原來餐廳係經營到凌晨5:00。除咗我哋嗰桶基本上每枱都有叫大支啤酒,甚至會有人喺度猜枚,好熱鬧。呢度未必適合情侶拍下拖食下飯,一大班人嚟食就好岩。
小辣椒
想近近地食下辣野,就黍到北角。

2019-09-06
$120 (Last Night Supper)