2018-09-02 633 views
太子原來真係有唔少好嘢食,見到雜誌介紹呢間潮州人嘅米粉係冇味精,而且湯底好足料,所以今晚經過就黎睇下佢究竟係龍定係鳳因為細鋪嘅關係,所以有幾張枱已經搬到街外面,係深夜嘅街頭靈舍別具風味。一場嚟到梗係要試吓網上d人重點推介嘅花膠湯米啦,點知可能太夜嘅關係,店主話唔夠一份花膠,問我介唔介意要半份蜆代替,咁一個價錢可以試晒兩樣野,就梗係冇問題啦。一上枱已經見到兩隻好大嘅蜆,食落冇沙,而且好新鮮,所以要讚下!我最鍾意佢嘅米粉,並唔係茶餐廳米份,佢係用台灣新竹米粉,成個口感即刻唔同晒男朋友話養顏野就交比女士啦,所以佢就叫咗個大蜆湯米。總括黎講味道的確係唔錯,但份量以呢個價錢就比較少,作為晚餐可能就唔係好夠食喇🙊

養顏花膠湯米

男朋友話養顏野就交比女士啦,所以佢就叫咗個大蜆湯米。
清酒大蜆湯米

2018-08-12