2019-09-04 701 views
海壩街同大河道交界嘅轉角位,一連兩個鋪位,任何時間經過都有唔少食客。之前tea time食過抹茶流心吐司,嗰陣濃郁嘅抹茶味到而家依然記憶猶新。今次決定約埋朋友試試晚餐水準如何。店員安排入座,過咗半個鐘朋友仲未到,雖然店員沒催我落單,但我自覺唔好意思🙈,叫咗杯熱榛子朱古力。1\榛子朱古力估唔到即使係杯熱朱,店員都有心機做咗杯好靚嘅拉花。飲落有輕輕一陣榛子味,朱古力唔會有種落重糖嘅甜味,非常好。朱古力配合牛奶味道濃厚而細膩,可可嘅味道齒頰留香。2\黑松露軟殼蟹意粉意粉口感軟硬適中,乾身唔creamy所以唔會膩,黑松露味道飄香。軟殻蟹炸得酥香脆口,連殼一啖咬落去,蟹肉和外層軟殼係嘴裡交融,滋味特別濃厚。3\抹茶流心吐司向朋友極力推介咗呢個飯後甜品,佢都食得津津有味。即叫即製大大份吐司,兩個人share都好夠食,性價比超高。抹茶雪糕甘甜,冰涼口感配剛烘好嘅吐司,冰熱交雜,味蕾嘅享受真係冇得頂!紅桑子酸酸瞇瞇,中和抹茶雪糕嘅微微甘甜味,令成個抹茶甜品甜而不膩。切開吐司,暖笠笠嘅抹茶醬一湧而出,甘香濃郁,令人食指大動。每啖吐司都充滿抹茶甘味🍵,感覺好似抹茶醬揸多士咁,幾過癮。由於lava toas
今次決定約埋朋友試試晚餐水準如何。

1\
榛子朱古力

。朱古力配合牛奶味道濃厚而細膩,可可嘅味道齒頰留香。

2\
黑松露軟殼蟹意粉

蟹肉和外層軟殼係嘴裡交融,滋味特別濃厚。

3\
抹茶流心吐司

向朋友極力推介咗呢個飯後甜品,佢都食得津津有味。

即叫即製大大份吐司,兩個人share都好夠食,性價比超高

抹茶流心吐司

切開吐司,暖笠笠嘅抹茶醬一湧而出,甘香濃郁,令人食指大動
。每啖吐司都充滿抹茶甘味🍵,感覺好似抹茶醬揸多士咁,幾過癮。由於lava toast即叫即製,吐司經過烘焗,所以即使吐司內餡係液態狀嘅抹茶醬,口感依然香熱脆口
。如果客人想食到最佳口感,記得上碟後盡快食用啦~(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

店員服務都值得一讚
,即使我等朋友等到過咗大半個鐘先落單,店員依然彬彬有禮,亦冇催我落單或限制用餐時間。

Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner