2020-01-11 882 views
呀仔同老公生日只相隔幾日, 緊係要揾間靚餐廳為我呢兩位摯愛💖💖慶祝🎉🎉🎉今年揀咗Bread Street Kitchen & Bar, 諗住平日應該無咩人, 7點鐘入到餐廳已經有4-5枱客, 响山嶺呢個環境嚟講都算叻💪💪💪第一樣要點嘅當然係佢嘅名菜 Beef Wellington 啦仲點咗個羅望子醬烤雞翼同紅菜頭雜穀沙律食住先甜品當然係出名嘅蘋果批要咗半支Champaign, 味道唔錯落單後, 殷勤嘅侍應哥哥Jasper好快咁送上美味嘅麵包, 仲特別介紹佢哋嘅牛油係加咗好香嘅洋蔥同Bacon, 香脆內軟嘅麵包加埋特別加料嘅香滑嘅牛油, 正是這一頓美好晚餐嘅開始!然後沙律同雞翼都好快上枱!因為個Beef Wellington需要45分鐘準備, 我哋就先慢慢饗用果兩個頭盤雞翼熱辣辣, 香噴噴, 帶點甜味, 非常可口兼醒胃紅菜頭藜麥沙律裏面加咗一啲羊奶芝士, 羶味都幾濃, 我同呀仔就麻麻哋! 老公好OK侍應Mark哥見我哋好快食完麵包, 就幫我哋添多一份, 窩心❤食吓食吓傾吓傾吓, 主角出場!酥皮好香脆, 蘑菇醬好濃好香, 但略咸, 要加埋佢嘅Peppercorn saurce同薯蓉一齊食,

仲點咗個羅望子醬烤雞翼同紅菜頭雜穀沙律食住先

甜品當然係出名嘅蘋果批

要咗半支Champaign, 味道唔錯

然後沙律同雞翼都好快上枱!

雞翼熱辣辣, 香噴噴, 帶點甜味, 非常可口兼醒胃

老公好OK

食吓食吓傾吓傾吓, 主角出場!

酥皮好香脆, 蘑菇醬好濃好香, 但略咸, 要加埋佢嘅Peppercorn saurce同薯蓉一齊食, 味道就啱啱好! 至於主角牛柳都好嫩滑, 味道唔同一般嘅牛肉
(佢哋建議係2人份量, 其實3至4人share都可以)
最後蘋果批登場, 外面嘅曲奇焗得好香脆, 蘋果餡料非常豐富有口, 我特別喜歡呢個味道, 酸甜適中, 非常可口
(3個人分享, 我覺得份量啱啱好)
最後我點了伯爵茶, 茶味清香細滑 無澀味, 為這頓晚餐畫上完美嘅句號

p.s.Mark
同Jasper
不停為我哋攪氣氛, 給我哋帶來輕鬆愉快的一個晚上, 非常感激!

我哋都非常滿意這次嘅晚餐

下次必定再揾機會嚟幫襯