2019-01-13 1101 views
週末入到離島放鬆一下自己。好耐冇去過梅窩喇,呢到比以前改變了,印象中梅窩的居民就是原居民,今次入黎多左好多外國人。梅窩密度此終比較少,行起上黎完全有足夠的空間,唔使同人迫,如果想揀個地方安靜一下,沈澱一下,遠離煩囂,這裡絶對是一個好選擇。很喜歡這間餐廳的環境,牆壁佈滿了自己畫的畫。今日叫左煙燻三文魚軟芝士牛角包其實賣相就唔多靚,有些微失望。不過打開個包睇,真心足料,好好芝士,同厚身的三文魚。食落「啖啖芝士」、「啖啖魚」,配合埋牛角包,好好味呀!叫埋杯飲品,真係好休閒捨意。呢杯係玫瑰花茶,茶底。大家留意番,我唔係去high tea,所以唔好過份期望,以為有靚茶壺、茶杯咁上。雖說是小店,餐具及調味味都是按客人的訂單而每個預備。呢間小店應該有班熟客幫襯開。呢間小店仲有咖啡豆買嫁
週末入到離島放鬆一下自己。

很喜歡這間餐廳的環境,牆壁佈滿了自己畫的畫。

今日叫左煙燻三文魚軟芝士牛角包
煙燻三文魚軟芝士牛角包

其實賣相就唔多靚,有些微失望。

熱玫瑰花茶

叫埋杯飲品,真係好休閒捨意。
呢杯係玫瑰花茶,茶底。

雖說是小店,餐具及調味味都是按客人的訂單而每個預備。

呢間小店應該有班熟客幫襯開。
呢間小店仲有咖啡豆買嫁
2019-01-12
$64 (Lunch)