2020-11-18 5840 views
今日時間比較多,於是遊車河去了香港仔。看看錶, 下午茶時間到,在附近有新酒店, 如心南灣海景酒店, 有代客泊車服務, 於是停下來午茶.  尤於是工業區,也可能這酒店餐廳離市中心遠,星期日下午比較少客人.內有餐廳 LIS Café,  於酒店 P3 樓. 看見 High Tea  好吸引, $358/兩位.我們  叫了 High tea, 食物好快到,餐廳位置近大路但欠風景,  裝修有特別設計,   大玻璃窗貼上樹木,望落好似一片森林雪景,好像我們身在加拿大多倫多食物好傳統, 有鹹點:  炸蝦多士, 蟹餅, 黑毛豬火腿配金瓜.甜點:  少不了 鬆餅,  朱古力蛋糕.奶凍, 馬卡龍, 迷你芒果撻.食物可好, 份量 OK,  只可惜奶茶不算好. 餐廳寧靜, 坐得舒適悠閒, 今午在此又渡過一個愉快下午.
內有餐廳 LIS Café,  於酒店 P3 樓.
看見 High Tea  好吸引, $358/兩位.
我們  叫了 High tea, 食物好快到,
甜點:  少不了 鬆餅,
 朱古力蛋糕.
奶凍, 馬卡龍, 迷你芒果撻.
食物可好, 份量 OK,  只可惜奶茶不算好.
餐廳寧靜, 坐得舒適悠閒, 今午在此又渡過一個愉快下午.
$180 (Tea)
  • 炸蝦多士
  • 蟹餅