開始進入秋天係踩單車🚴好季節,輕鬆踩選擇咗天水圍至屯門段,搭到天水圍站附近租單車,平日時間一般$70 有交易😛不過出發先當然醫肚🤣華嫂冰室由舊舖搬去新鋪,聽講地方更加大,因為嗰邊都有少少遠,所以踩單車去一流(有位置泊單車)🫡🤌🏻蕃茄湯底 * 瑞士雞翼基本上呢兩個組合係我必叫🤣因為蕃茄湯冇得輸,加上瑞士雞翼都好入味,通粉彈牙,味道同舊舖一樣冇變過😎🤌🏻 芝士咸牛肉蛋多士可能我太遲入去,平時食開嘅招牌菠蘿包已經賣晒😵‍💫不過好彩仲有另一個我都鍾意食嘅烘多士😛麵包整到外脆內軟,芝士配牛肉永遠都係咁夾😆其實我幾鍾意🚴大西北嘅路段,因為輕鐵附近嘅單車徑好有日本🇯🇵feel🤣華嫂冰室 (蝦尾新村) (天水圍)天水圍蝦尾新村121號地舖#addifoodie #addifoodie天水圍#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #愛情插畫 #天水圍 #單車 #蝦尾新村

🤌🏻蕃茄湯底 * 瑞士雞翼

🤌🏻 芝士咸牛肉蛋多士

華嫂冰室 (蝦尾新村) (天水圍)
天水圍蝦尾新村121號地舖

#addifoodie #addifoodie天水圍
2022-10-26
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$80 (Tea)