2019-07-01 892 views
SpoilCafe 搬遷左喇‼️‼️佢地搬左去#大坑 個邊喔😄😀地方大左好多 啲裝潢都好有品味好靚喔🤩😍我地點了一個沙律🥗 一個前菜 三個主菜🍽同埋甜品🍿🍰😋🤤.沙律係凱撒沙律 啲食材係羅馬生菜同埋雞肉 啲醬汁剛剛好 同埋啲芝士碎都幾多下 整體都好好味喔🥬🐔🧀啲雞肉係佈滿芝士碎的 所以啲雞肉同菜食起上嚟都幾🈶️芝士味喔😄😀.鵝肝好大塊下喎👍🏽🤩真係入口即溶 好好好味喔 啲配菜係🈶️新鮮無花果同埋脆脆薄多士 件薄多士可以配埋餐包的黑醋同埋橄欖油 正正子🤤🤤.白酒煮蜆 哩個份量都好多下 絕對夠料 真係成個砵咁多的😍🤩啲肉質都好新鮮 而且有啲芫茜碎係面 可以吊下味 白酒味道剛剛好 唔會過烈喔🍶👍🏽同蜆真係好夾夾夾夾👏🏽👏🏽哩款菜式食到三種味道 味道豐富😉☺️.哩度嘅扁意粉 都好出色的💯🍝今次試左新口味 係自家制XO醬大蝦扁意粉 🌶🦐🍝味道真係無令我失望👍🏽🤤意粉質感剛剛好 軟硬度適中 大蝦真係好大隻 係食到係有膏的😍🤩👏🏽👏🏽佢個XO醬係#自家制 的 味道辣辣地 仲食到係有蝦米仔 瑤柱絲👍🏽😄哩個sauce同意粉好夾 非常惹味 下次嚟要再encore喔‼️‼️‼️因為哩個sauce真心覺得很不錯 所以買左一
哩度嘅扁意粉 都好出色的💯🍝今次試左新口味 係自家制XO醬大蝦扁意粉 🌶🦐🍝味道真係無令我失望👍🏽🤤意粉質感剛剛好 軟硬度適中 大蝦真係好大隻 係食到係有膏的😍🤩👏🏽👏🏽佢個XO醬係#自家制 的 味道辣辣地 仲食到係有蝦米仔 瑤柱絲👍🏽😄哩個sauce同意粉好夾 非常惹味 下次嚟要再encore喔‼️‼️‼️因為哩個sauce真心覺得很不錯 所以買左一樽返屋企😂😆
焗豬扒配車厘子蕃茄醬 塊扒係來自加拿大的保濕豬扒🇨🇦🐷🥩真係好好好味到不得了 肉質嫩滑軟熟 煮得剛剛好喔😉☺️啲肉肉係粉紅色的😄😀質感都好juicy下 配菜係有🥦🥔🍆💜🍠🍄
甜品係有我最喜歡的CruchCake 🤩😍🤤☺️味覺依然不變 蛋糕質感非常軟熟👍🏽🍰我平時食蛋糕係唔食cream的 但係為左哩款蛋我食左😂😆真係好好味嘛🙈🐷蛋糕上面仲有焦糖脆脆 一啖蛋糕配上焦糖脆脆👍🏽👍🏽🤤🤤整體真係好夾好好味 推介💯🅰️🉐🈵
餐包
凱撒沙律