2022-08-28
旺角 @yuet_hing_yuen 越興園我都食過唔少次,知道佢地開左一間無味精靚湯底既麵店,仲好破格有烘焙咖啡提供,所以轉移陣地來個破格午餐!!😌牛隊長湯麵香濃既牛骨湯底,以幾十斤新鮮牛骨加上適量既腩肉同药材餚制六小時以上,湯底香湯清澈🫠餸料有牛肋條、澳洲封門柳、牛肚牛筋同蘿蔔,真係好豐富!好鬼補雞湯麵一樣以幾十斤雞殼加適量药材餚制五小時而成,雞件係用新鮮雞,再配魚肚、冬菇同花膠仔,湯底口味較清但有雞味,$88 CP值極高!迷你金銀蛋時菜真係不一樣既選擇!通常麵食都只有油菜提供,末見過有金銀蛋時菜,而且係迷你版本份量剛好!素蘇格蘭炸蛋素肉包住溏心蛋,好特別!素肉口感不錯,沾甜酸汁都幾夾!黃金單骨雞翼炸得非常香脆,食落有咸蛋香但唔重牛油味,感覺無咁漏!手搖冰啡一試愛上🤭香香烘焙味道,原來同麵麵食都可以好夾!黑豬小姐係熱朱古力黎😊用黎配小食都不錯^ 見到舖頭做緊咖啡優惠,下午六點前$20,詳情請大家自行問舖頭😂因為我無問得好清楚^ 湯底一試就會知道係真材實料去餚,係一種有質素既味道🥰
牛隊長湯麵
好鬼補雞湯麵
迷你金銀蛋時菜
素蘇格蘭炸蛋
素肉包住溏心蛋,好特別!素肉口感不錯,沾甜酸汁都幾夾!
黃金單骨雞翼
炸得非常香脆,食落有咸蛋香但唔重牛油味,感覺無咁漏!
手搖冰啡
一試愛上🤭香香烘焙味道,原來同麵麵食都可以好夾!
黑豬小姐
係熱朱古力黎😊用黎配小食都不錯
^ 湯底一試就會知道係真材實料去餚,係一種有質素既味道🥰