2017-06-07 2164 views
難得黎到筲箕灣睇戲,睇戲前仲有成個鐘時間,於是周圍行。老公突然問: 附近係咪有間好出名嘅雞蛋仔? 我即刻醒起之前係電視有介紹過,因為個名,所以有印象。「低調高手大街小食」店舖只有兩樣野賣,正宗雞蛋仔同經典格仔餅,主打都係原味。係而家呢個年代,樣樣都講求多款式,多口味。真係要做到專注某樣野而又做得好,又有幾多間。正宗雞蛋仔 $17 排隊時已聞到好香嘅雞蛋香味,期待。所有食物都係即叫即製,所以都要等約7-8分鐘。店外有電子屏幕,顯示號碼,拎籌取食物。新鮮熱辣嘅雞蛋仔拎到手,紙袋有一個個嘅透氣孔,應該係防止蒸氣影響到雞蛋仔而變淋。充滿蛋香,搣一粒出黎,已感覺到超脆嘅程度。入口真係做到外脆內軟,中間軟綿有啲似蛋糕的口感,味道唔太甜,有蛋香之餘仲有淡淡牛油味,好食。

「低調高手大街小食」店舖只有兩樣野賣,正宗雞蛋仔經典格仔餅,主打都係原味。係而家呢個年代,樣樣都講求多款式,多口味。真係要做到專注某樣野而又做得好,又有幾多間。

店外有電子屏幕,顯示號碼,拎籌取食物。

2017-06-04
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)