2020-12-05 65 views
朋友話佐敦有間食越南嘢幾好,質量唔錯,價錢公道,一於今日去試下。店舖位於廟街,內部有特色燈及竹帽做點綴,座位只有幾行,地方較為狹窄。我喜歡金邊粉,一於叫個牛三寶配招牌牛骨湯,湯底仲可以揀蕃茄濃湯或清雞湯,當然牛骨湯係我嘅至愛,又係最夾啲生牛肉、手打牛丸及牛腩片喇。生牛肉分量勁多,牛肉味濃,嫩滑可口。仲免費升級有碟香甜菜芯,又包飲品,叫咗珍多冰特飲加多$8,記得要少甜呀!粉條軟滑,消暑一流。兩個人食晒個套餐,啱啱好。朋友至愛越南小食,一於點多幾款,大快朵頤。鮮蝦米紙卷,薄身嘅米紙透出晶瑩嘅大蝦,蝦咬落好爽口鮮味。 近年流行食素而且自己都鍾意間唔中食下素,呢度有個純素扎肉米紙卷,味道清新。而且純素扎肉無普通扎肉咁油膩,啱作為清新配搭。而越萊炸春卷,賣相可愛,餡料豐富,炸得通透但不油膩,香脆好味今次享受到地道越南美食,下次會再試其他食品。

今次享受到地道越南美食,下次會再試其他食品。