2019-06-11 113 views
越一抵食又飽晚餐同男友去附近探朋友,7點幾係順便食埋晚餐。餐廳裝修舒服,綠色為主,簡簡單單,夠光猛,位都大同多。我地叫左2人餐同1個小食。2人餐有火車頭湯河(2人份),我地麵底揀左金邊粉。2人餐小食揀左香茅豬扒同炸蝦餅,包2杯野食,男朋友仔要凍薏米水,我要熱薏米水。同加多個小食,春卷。火車頭火車頭金邊粉(2人份)勁大份!D料都吾小,有生牛肉、牛坑腩片、牛丸、牛筋同牛柏葉。生牛肉同牛坑腩都好正,生牛肉吾CHEAP,吾係求期肥牛。牛坑腩煮得入味,吾UN,好軟熟,好味。另外金邊粉都好抵讚,有口感,熱湯浸住都吾淋身,我加多辣椒同金不換一齊食,完全不單調,可返兜。香茅豬扒,炸蝦餅,春卷3個小食都不錯,配個火車頭金邊粉食,小食香口連湯連金邊粉食,香口小食都吾怕熱氣薏米水薏米水煲得都幾有HEART,吾係淨糖水味,飲落似煲左一段時間,加小小青檸汁,好似吾怕肥。
越一抵食又飽晚餐

同男友去附近探朋友,7點幾係順便食埋晚餐。

餐廳裝修舒服,綠色為主,簡簡單單,夠光猛,位都大同多。

我地叫左2人餐同1個小食。

2人餐有火車頭湯河(2人份),我地麵底揀左金邊粉。

同加多個小食,春卷。

火車頭

生牛肉同牛坑腩都好正,生牛肉吾CHEAP,吾係求期肥牛。
牛坑腩煮得入味,吾UN,好軟熟,好味。

香茅豬扒,炸蝦餅,春卷

薏米水

2019-06-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)