2024-07-17 194 views
帶完海姐去睇醫生,係附近搵間餐廳醫肚🤭成日都經過,今次就試吓呢間泰菜,有室內同室外位置,今次帶着海姐,所以我哋就坐室外,環境都好chill架🤩泰式蝦餅🦐蝦餅超鬆軟!好少會用鬆軟去形容蝦餅😂但的確係彈牙得黎鬆軟🤤又重蝦味🤤係老母食過最好食既蝦餅🤤🤤馬拉盞通菜🥬通菜正正常常,菜既軟硬程度剛剛好,而且調味唔會死咸,不錯!仲要超級大碟!三四個人一齊食都夠晒😋傳統咖哩羊肉🐑咖哩微辣惹味😋最欣賞既係羊肉有少少膻味🤤咁先有食羊肉既感覺架嘛!羊肉仲煮得好腍,一咬就咬得開👍🏻😋酥油薄餅薄餅好夠酥!用特登叫黎點咖哩一齊食!咖哩除左配白飯,薄餅之類都係一絕👍🏻😋芒果糯米飯🥭擺盤擺得好靚,糯米飯軟糯煙靭😋而且仲要三色好特別🤩一啖糯米飯一啖芒果係最佳配搭😋😋Mojito、Fresh Thai Colada🥥酒味都有點重,係戶外飲住酒吹下風好鬼chill😌特別欣賞Feash Thai Colada,用返原個椰青承載cocktail,飲落好有椰青味,中意既仲可以食埋入埋啲椰青肉🥥好特別🤩🤑 人均消費:~$350🤩 推薦指數:8 / 10📍 餐廳資料:Chilli Lime (MONTEREY Place) (將軍澳
泰式蝦餅🦐
泰式蝦餅

馬拉盞通菜🥬
馬拉盞通菜

傳統咖哩羊肉🐑
傳統咖喱羊肉

芒果糯米飯🥭
芒果糯米飯

Mojito、Fresh Thai Colada🥥
Mojito
Fresh  Thai  Colada

🤑 人均消費:~$350
🤩 推薦指數:8 / 10
📍 餐廳資料:Chilli Lime (MONTEREY Place) (將軍澳)
將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G07號舖

喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie

#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #將軍澳美食 #泰菜 #印度菜 #越南菜 #ChiliLime #Cocktail
泰式蝦餅
馬拉盞通菜