2020-03-13 1409 views
今日約咗Friends 係荃灣西站交收,交收完就同老公去海之戀商場入面個馬祖台灣養生湯麵館打邊爐😋我哋揀198元套餐,湯底我哋揀咗Sukiyuki和蕃茄麻辣湯底,2款湯底都好濃味,特別係蕃茄麻辣湯底,第一次食呢個湯底,真係超級正,夠麻又夠香,仲要有香濃蕃茄味😋老公排得好靚,呢到最正係有我至愛的芝士竹輪卷,係超市都要賣25蚊5粒,呢間餐廳真係揼本😋Prime Grade牛肩胛肉放題套餐 $198最實惠之選,坊間大多放題都用次一級的Choice Grade牛肉,而Prime Grade則是品質最佳的美國牛,套餐亦包括西班牙無激素豬肉片,以及自取配料中的沙茶牛肉、雞腿肉和魚柳,選擇非常多👍🏻打邊爐放題配料當然要多,餐廳特別引入台灣特式小吃,有比乒乓球還要大的波霸貢丸、達8吋長的蟹腳棒和源自台灣的米血糕,蔬菜選擇也有約10款,有Super Food羽衣甘藍,也有爽口的鮮萵筍,麵食方面則有稻庭烏冬、台灣手工拉麵、公仔麵3款😋配料選擇超過30款,主要有台灣丸類、蔬菜、響鈴、麵食等西班牙無激素豬肉片好重豬肉味,口感好嫩滑😋飲品方面餐廳非常貼心,供應包裝和罐裝熱飲,由解膩茶類到濃郁可可都有,而凍飲則有

Prime Grade牛肩胛肉放題套餐 $198

配料選擇超過30款,主要有台灣丸類、蔬菜、響鈴、麵食等

西班牙無激素豬肉片好重豬肉味,口感好嫩滑😋

飲品方面餐廳非常貼心,供應包裝和罐裝熱飲,由解膩茶類到濃郁可可都有,而凍飲則有20款,選擇超多😻

非常貼心的暖飲櫃😻仲有味道濃郁的可可飲😋

馬祖就供應Mövenpick和Dreyer’s雪糕,杯裝和甜筒都有,俗語話甜品是另一個胃,吃完火鍋都要記得來一杯雪糕🤤

環境好舒服,裝修都好精緻😻

配料都好齊全,仲有我至愛的蒜茸😋

仲有比較少見的黑糖薑母茶和牛蒡茶😋

係呢到食火鍋放題真係性價比超高👍🏻好多食物平時係其他火鍋店都冇得食,Prime Grade牛肩胛肉好重牛味,仲要任食Mövenpick和Dreyer’s雪糕,198元任食真係好抵食👍🏻
2020-02-29
  • Prime Grade牛肩胛肉