2021-02-17 46 views
呢個懶人火鍋係朋友介紹畀我我哋年三十晚早放工就決定同老公食個簡單嘅年三十晚飯其實佢個位置唔難玩搵但因為佢係喺樓上舖變咗冇介紹嘅話都未必知道老公嚟到就攞我預先點咗嘅呢個住家2人火鍋套餐估唔到咁足料個姬松茸冬瓜湯湯底佢用錫紙袋袋住 喺架車裏面陣陣香氣飄出嚟 真係令我流晒口水 我哋打邊爐之前特登筆起咗幾碗冬瓜湯飲佢 原味清香濃郁姬茸味 佢地連湯渣都比埋 一條條姬松茸 正返到屋企打開材料 佢丸同雲吞唔會太多 每人兩三粒 但係貴精不貴多 有質素 仲有唔同款式嘅海鮮 帆立貝同聖子係我哋最鍾意嘅之一 老公話佢等外賣期間見到職員係一簍簍新鮮海鮮攞上嚟 唔怪之得佢嘅海鮮係咁有鮮味食埋豚肉片 豬潤同蔬菜籃(粟米 生菜等)後 真係飽到不得了 重點係唔洗點洗野 先至開心

TakeAway