=====================📍超驚喜必食濃郁喇沙 — Rempah Noodles🍜💛金鐘呢到有間裝修型格嘅小店,主打正宗馬拉菜😍前幾日終於同@majorinfood嚟試下❤️店員服務殷勤,細心介紹菜式🥰我哋order咗兩碗面同咖央多士😻——————————⭐️娘惹濃厚喇沙($98)一上台就聞到好香濃嘅椰香味!🤩湯頭用上雞湯同rempah特製嘅椰子湯,飲落濃厚稠身,之後滲出一陣嘅辣勁,惹味過癮😍🌶連平時唔系好食得辣嘅小編都食唔停口🤤面底用上粗米粉,口感有啲似米線🙈麵條滑捊捊,有少少咬口💖配料有雞蛋,蝦仁、魚餅、雞絲、豆卜等等🥰蝦仁肉質新鮮👍豆卜索盡湯底嘅精華,好正🤤魚餅就好似條狀嘅魚蛋,口感彈牙整體好有驚喜,系小編so far食過最濃厚嘅喇沙😋——————————⭐️咖央多士($38)多士分成四份然後疊起上碟,賣相特別🤤多士烘過,食落微脆🥰內餡搽咗厚厚嘅咖央醬,口感好smooth,慢慢滲出班蘭同椰香味❣️而且甜度剛剛好,唔會太甜膩👍整體不俗可以一試❤️——————————⭐️優質蝦麵($98)呢個麵用上雞蛋麵同米粉混合,份量十足,麵條軟硬適中,帶微微煙韌嘅口感💖蝦湯底香濃撲鼻,飲落超
=====================
📍超驚喜必食濃郁喇沙 — Rempah Noodles🍜💛
——————————
⭐️娘惹濃厚喇沙($98)
——————————
⭐️咖央多士($38)
——————————
⭐️優質蝦麵($98)
呢個麵用上雞蛋麵同米粉混合,份量十足,麵條軟硬適中,帶微微煙韌嘅口感💖蝦湯底香濃撲鼻,飲落超級鮮甜🤩而且唔會有口渴同油膩嘅感覺!👍配料方面亦幾豐富,有蝦、燉豬肉、炸豬油粒、焦洋蔥等等🙈不過小編覺得豬肉有少少油膉味,可能係我食唔慣🙈但整體嚟講個蝦湯非常出色,值得一試❣️
賣相:7.8/10
味道:9.2/10