2021-09-26 2130 views
放假想去馬灣散下步,親戚即刻推薦咗一間隱世海鮮菜館,喺條舊村入面,都好隔涉下,入面都係街坊街里,飲下啤酒睇下波咁好有生活氣息。望到個menu 同隔離枱直頭流晒口水,乜都想嗌下。1. 蕃茄胡椒牛腩湯👍🏻好濃味,勁大煲。據悉多年以前係落埋薯仔嘅,同埋重料過而家。但我今次嚟就冇薯仔,不過我都覺得好好食同好足料。2. 鹽水硯👌超重麻油味,硯我覺得一般般啫,唔係幾新鮮。3. 蒸石斑👍🏻有少少老,不過都幾好食。4. 䜴油蝦👍🏻超好味,炸到勁香,脆卜卜又好有蝦味,仲幫你挑晒蝦頭啲內臟出嚟。全家盛讚。5. 白灼墨魚👌一般,墨魚冇味,同埋啲ingredients同䜴油同條蒸魚可以話係一模一樣。6. 辣酒煮花螺👍🏻好好食!重酒味,想啜晒啲汁佢,又開胃。咁啱播緊英超,餸波一流。仲叫左個豉油皇炒麵冇影到,中規中矩,不過辣醬超級極之非常辣,一定要小心落。

望到個menu 同隔離枱直頭流晒口水,乜都想嗌下。

1. 蕃茄胡椒牛腩湯👍🏻

2. 鹽水硯👌
超重麻油味,硯我覺得一般般啫,唔係幾新鮮。

3. 蒸石斑👍🏻
有少少老,不過都幾好食。

4. 䜴油蝦👍🏻

5. 白灼墨魚👌