2024-02-28 546 views
想試好耐,次次經過都要排隊,今日晏咗食 lunch,去到終於唔洗排隊,一個人坐低,睇 menu,叫咗碗砂鍋鮮牛肉粥,個侍應好識 upsell,每一個點粥嘅客人,個侍應都會問客人加唔加皮蛋,我加咗,另外想食埋魚蛋蘿蔔,我問個侍應可唔可以雙拼,佢話冇,要分開點,佢話份量唔多,可以叫幾款,我驚一個人食唔晒,只點咗蘿蔔,上枱時見到個份量,真係極細兜,得五小件蘿蔔,細碟都算啦,物價高漲,但一啲都唔好食,太淋 pat pat,輕輕一夾都爛晒,個牛肉粥更加係超級難食,又係好細碗,隻皮蛋幾靚,但係啲牛肉真係勁唔掂,「拿」到一啲味都冇,質地好似擦膠,完全冇牛肉味的,好似食橡根咁,冇下次。
2024-02-28
$69 (Tea)