1K
2019-11-06 60 views
同朋友去大埔食拉麵,我地專登入黎就係為左食芫茜拉麵。呢間店位於一條巷仔入面,門口望入去,好有日本既拉麵店既感覺。夜晚黎呢到都幾多客人,幾乎滿坐!呢度有五款拉麵,最貴既係廣島蠔豬骨湯,但都唔過一百蚊,好抵食。揀完要咩湯底之後,就可以揀麵條、麵質、細蔥量、配料同埋辛辣醬,可以調配屬於自己口味既拉麵!另外仲有一啲特飲!我地咁遠黎到,當然要揀返得呢度先有既香菜拉麵啦,呢個拉麵係將清新芫荽醬加入豬骨湯底,食落去可以品嘗到好香既芫荽味!朋友係芫荽控,佢對呢個拉麵贊不絕口啊!我就點左最basic既拉麵,就係一鳴豬骨濃湯拉麵,濃濃既豬骨湯配上普通硬道既曲麵,好味道。湯底好濃郁,好味到差唔多成碗湯都飲哂啊!我地仲叫左杯芒果菠蘿乳酸特飲,酸酸甜甜,同拉麵好夾啊!
夜晚黎呢到都幾多客人,幾乎滿坐!
另外仲有一啲特飲!
我地仲叫左杯芒果菠蘿乳酸特飲,酸酸甜甜,同拉麵好夾啊!
  • 一鳴拉麵