萬麗海景酒店嘅自助餐已經食過好幾次😍各款食物嘅質素都唔錯👍🏻,回頭率都幾高!今次又嚟食!酒店網上商店優惠價,星期一至四,成人價$539,星期五至日及公眾假期,成人價$572🌟海鮮站食海鮮係自助餐嘅回本位,除咗正常一般酒店會出現嘅蟹腳、龍蝦鉗、青口、蝦🦐之外,呢到仲有面包蟹!勁多膏,鐘意食蟹膏嘅一定唔可以錯過。新鮮嘅即開生蠔,每次可以拎三隻,雖然較細隻,但係廚師👩🏽‍🍳好快手,唔駛點排隊已經即刻拎得,食多啲補數🤣除咗生嘅海鮮之外,最大賣點就係有人氣焗龍蝦🦞!開邊芝士焗龍蝦,新鮮出爐😍龍蝦肉爽口結實,有時出面食,啲忌廉蘑菇汁仲多過舊肉,但係呢到無多餘嘅白汁,適當份量、燒過嘅芝士蓋面,必食item之一🌟熱食食肉獸緊係狂食肉,燒牛肉中間係嫩嫩嘅粉紅色,入口肉味都幾濃郁,仲有啲焦香味;慢煮牛即場煎香,擺盤勁高級;羊架肥瘦程度剛好,點上薄荷醬,好食!熟食區另外仲有燒魚、豉椒炒蜆、燒春雞、豉椒炒蜆、蕃茄蝦、蒸龍躉粉絲,印度咖哩、越式生牛肉粉、中式點心、中式燉湯,款式唔算勁多,但係好多都好好食😋🌟日式刺身區一共有5款,包括三文魚、油甘魚、八爪魚、吞拿魚&鮑片;我encore咗幾次三文魚、吞拿魚,塊塊都

🌟海鮮站

🌟熱食

🌟日式刺身
一共有5款,包括三文魚、油甘魚、八爪魚、吞拿魚&鮑片;我encore咗幾次三文魚、吞拿魚,塊塊都厚切肥美;壽司嘅賣相都唔錯

🌟甜品
靚靚嘅蛋糕🍰&各式各樣精美嘅甜品杯,我最欣賞芝士蛋糕,可惜今次無啲即整嘅甜品;身為雪糕怪嘅我,食咗好多杯Haagen-Dazs回本,有士多啤梨🍓、朱古力、咖啡、曲奇忌廉等口味