2020-04-22 266 views
夜晚約咗朋友,所以下午茶時間就去咗北角周圍行下先。原來行完諗住搵間Cafe下食少少嘢,但好多間都full哂😣喺搵緊嘅途中就俾我見到哩間福元湯圓😆其實本身就好鍾意食湯圓,見到鋪頭入面冇咩人所以就一於坐低試下啦🤣其實佢都幾多選擇,有甜品/糖水/涼粉/西米露/鴛鴦甜品等等,但第一次嚟就決定試個基本啲嘅,所以就叫咗碗黑芝麻湯圓🤓• • • • •🧚🏻‍♀️黑芝麻湯圓🧚🏻 [$26]一放低個碗已經聞到好香薑味🤩第一啖就試咗佢嘅糖薑水先,飲落好有薑嘅辣味😈一碗有五粒,而佢嘅湯圓望落會透到少少黑芝麻餡料嘅色出嚟就知道佢嘅皮夠薄,而且每一粒都好大粒,飽滿到好似就嚟爆開咁😝咬落外皮煙韌軟糯,而且黑芝麻餡料真係好多,一咬就湧哂出嚟,好流心,仲要黑芝麻味好濃郁😍真心好好食,絕對推薦大家嚟試下👍🏻• • • • •總括嚟講覺得好正😻鍾意食湯圓嘅話極推薦大家嚟哩間試下👻佢鋪仔細細,估唔到啲湯圓係咁高質🥰食嘅途中仲不斷見到有人入嚟叫外賣,係真係冇停過!就咁已經知道哩間真係好多人都鍾意食🤪下次會再嚟試埋佢嘅花生湯圓同其他甜品😋• • • • •📝餐牌:

🧚🏻‍♀️黑芝麻湯圓🧚🏻 [$26]
黑芝麻湯圓

📝餐牌:
$26 (Tea)
黑芝麻湯圓