2019-08-14 329 views
我係動物愛好者,所以一定唔會主動叫魚翅食🙅🏻‍♀️但其實我最愛既就係碗仔翅話說我婆婆以前住慈雲山,果度出名有間小食店,入面個個都會叫碗仔翅,係我兒時回憶第一次去18座狗仔粉,當然就叫狗仔粉啦,但個味道我唔鐘意,太多味精喇...朋友話,原來18座狗仔粉最好食既係火鴨翅唔係狗仔粉,天呀,我又點會估到呢?一於試下有幾好食先~見到滿滿既翅羹,食左第一啖就真係好想講-好!好!味!呀!個羹既texture剛剛好,唔太希亦唔太杰最正既係重重既火鴨咸香味,真係第二度食唔到架!另外要超讚既位係佢落左極多木耳,每一啖都"索索聲"架!好有口感!$30我覺得物超所值!成碗K.O.左!朋友仲話佢最讚既地方係每一間都係一樣味的!抵佢開咁多間分店!
我係動物愛好者,所以一定唔會主動叫魚翅食🙅🏻‍♀️
但其實我最愛既就係碗仔翅

見到滿滿既翅羹,食左第一啖就真係好想講-好!好!味!呀!
個羹既texture剛剛好,唔太希亦唔太杰
最正既係重重既火鴨咸香味,真係第二度食唔到架!
$30我覺得物超所值!成碗K.O.左!

2019-08-03
$30 (Last Night Supper)
  • 招牌火鴨翅