2021-11-09 98 views
最近見IG幾多人講來佬餐館既秋日滋味套餐 ,  今日收工約見約得成朋友就一齊去試試! 呢個套餐每位$348 起, 最少2 人成行先食到, 店員有介紹進食次序, 整體進食體驗良好! 前菜一共有4 小碟, 香草煙肉芝士焗蠔, 食得出蠔肉新鮮, 亦唔會俾芝士味道蓋過。蟹粉蟹籽一口酥外皮炸得鬆脆, 包著惹味蟹粉同金黃蟹膏,好食!烤美國露荀沙律 露荀爽甜冇苦味同草味又爽嫩, 加埋松露蛋黃醬又增添一番風味。蟹肉蘋果沙律沙律以紅及青蘋果混合而成, 爽甜又開胃, 食落發現原來仲撈入新鮮蟹肉, 好鮮甜!餐湯我同朋友都揀了來佬酥皮海鮮湯 (+$20) 用匙羹打開面頭焗得香脆既酥皮, 一陣帶海鮮香氣既霧氣直衝出來, 熱騰騰的海鮮濃湯配上厚身酥皮, 正到想再encore 多一碗!主菜方面, 我地揀了 慢煮香烤鴨胸,  以慢煮方式整鴨胸果然係超軟冧又保留到鴨肉既鮮味, 再煎香表面迫番鴨油的香味出來,非常好味! 我地聽店員介紹後加了$40 試試鮮拆蟹粉天使麵, 原來可以仲單點, 一上碟就見到澎湃蟹粉同蟹膏多到蓋住哂天使麵, 食落口鮮味直程爆發出來,絕對回本之選!食到甜品都已經好飽, 我地揀了自己最愛, 我先試芒果

蟹粉蟹籽一口酥
外皮炸得鬆脆, 包著惹味蟹粉同金黃蟹膏,好食!

烤美國露荀沙律

蟹肉蘋果沙律
香草煙肉芝士焗蠔,蟹粉蟹籽一口酥,烤美國露荀沙律, 蟹肉蘋果沙律

蟹粉蟹籽一口酥

餐湯我同朋友都揀了來佬酥皮海鮮湯 (+$20)
來佬酥皮海鮮湯(+20)

慢煮香烤鴨胸

鮮拆蟹粉天使麵 (+40)

食到甜品都已經好飽, 我地揀了自己最愛, 我先試芒果西米奶凍, 入口好香奶味又好夠滑, 夾埋芒果雪糕同芒果蓉, 清新又解膩。朋友就用流心朱古力心太軟伴雪糕作為成餐飯既甜美總結。
芒果西米奶凍

流心朱古力心太軟伴雪糕
2021-10-27
蟹粉蟹籽一口酥
來佬酥皮海鮮湯(+20)
慢煮香烤鴨胸
芒果西米奶凍