生日飯 同屋企人諗著搵間餐廳食吓飯就揀中左呢間The Salted Pig食💕🐷超有驚喜!食物水準勁好!上菜又夠快!好彩同屋企人夠早入座之後啲客人坐滿左成間舖頭了~~🔖慢煮醬燒豬肋骨、椰菜沙律、粟米、薯條 HKD288🌕🌕🌕🌕🌕哇!勁大份!四個人分都啱啱好起碼一人兩舊完完全全唔洗爭🤤真係要讚下個肉質 超級軟淋完全無燒乾 而且佢個醬汁又夠濃好鍾意佢個椰菜沙律 甜甜地啲菜好清爽 唔會覺得唔新鮮!🔖蕃茄肉丸意粉 HKD168🌕🌕🌕🌕🌑佢個蕃茄汁唔太酸 Good🥰但唯一扣分位只係係個肉丸度🥲覺得佢有少少唔夠熱 (但放心係熟嘅)意粉 質地無煮林左 有咬口而且條條有掛到汁!🔖小食分享拼盤 HKD308🌕🌕🌕🌕🌘超級足料 唔係講笑‼️小食拼盤 包括:- 蕃茄芝士肉丸(但我嫌佢有少少唔夠熱😣)- 豬皮脆片(脆到勁響 好過癮)- 脆豬肋骨(好軟林林啊啲肉🥰 )- 迷你牛肉漢堡(兩件)(勁cute! 但食個時 包同個扒好易分離 大家食個時要小心)- 香料雞翼(四件)(😣只係覺得炸粉唔夠脆)- 酥脆魷魚圈(好煙韌嘅魷魚🤣 咬個時要比啲牙力)- 薯條(脆!脆!脆!而且係粗薯條!加分!)- 酸種包多士(😂估唔到小
生日飯 同屋企人諗著搵間餐廳食吓飯
就揀中左呢間The Salted Pig食💕🐷
超有驚喜!食物水準勁好!上菜又夠快!
好彩同屋企人夠早入座
之後啲客人坐滿左成間舖頭了~~

🔖慢煮醬燒豬肋骨、椰菜沙律、粟米、薯條 HKD288
🌕🌕🌕🌕🌕
哇!勁大份!
四個人分都啱啱好起碼一人兩舊
完完全全唔洗爭🤤
真係要讚下個肉質 超級軟淋
完全無燒乾 而且佢個醬汁又夠濃
好鍾意佢個椰菜沙律 甜甜地
啲菜好清爽 唔會覺得唔新鮮!

🔖蕃茄肉丸意粉 HKD168
🌕🌕🌕🌕🌑
佢個蕃茄汁唔太酸 Good🥰
但唯一扣分位只係係個肉丸度🥲
覺得佢有少少唔夠熱 (但放心係熟嘅)
意粉 質地無煮林左 有咬口
而且條條有掛到汁!

🔖小食分享拼盤 HKD308
🌕🌕🌕🌕🌘
超級足料 唔係講笑‼️
小食拼盤 包括:
- 蕃茄芝士肉丸(但我嫌佢有少少唔夠熱😣)
- 豬皮脆片(脆到勁響 好過癮)
- 脆豬肋骨(好軟林林啊啲肉🥰 )
- 香料雞翼(四件)(😣只係覺得炸粉唔夠脆)
- 酥脆魷魚圈(好煙韌嘅魷魚🤣 咬個時要比啲牙力)
- 薯條(脆!脆!脆!而且係粗薯條!加分!)
- 酸種包多士(😂估唔到小食拼盤包埋酸種麵包,佢比左開心果醬你配搭食,我個人對開心果一般般,所以覺得就咁食都OK)
小食拼盤真係好多種類 真係可以一次過滿足晒大家對小食嘅需求😂

🔖瘦豬豬波菜藜麥沙律、西柚、菜頭、烤杏仁、橘子汁 HKD128
🌕🌕🌕🌕🌗
佢個沙律菜好好食 但唔知係咩葉嚟呢🥺?
用左橘子汁加西柚好醒 成件事Fresh🆙🆙🆙
又有啲菜頭同杏仁 色彩繽紛
唔止味覺令人開胃 視覺都增加食慾
我食左兩碟沙律 滿足💕

🔖朱古力心太軟、雲呢嗱雪糕 HKD98
🌕🌕🌕🌗🌑
朱古力心太軟整開左 係唔係咁樣靚啲?😂
但我鍾意成個咁上 好似靚仔啲~~
雲呢嗱 雪糕好香啊🥰
仲有啲士多啤梨同藍莓做裝飾
士多啤梨唔酸 但甜度都唔太夠
藍莓則有少少乾

🔖瘋狂|香蕉雪糕新地 HKD88
🌕🌕🌕🌗🌑
好特別嘅新地😂 我以為會係軟雪糕
但原來佢係兩大個雪糕球 (雲呢拿&朱古力)
個人覺得雲呢拿 好食過朱古力
佢除左雪糕球 仲有少量Cream係面
仲拎左啲朱古力豆 同綿花糖做點綴
但唔知點解食到底個粒綿花糖係硬🥺
之後唔敢食… 但整體是可以的!
Other Info. : 📝甜品有需要嘅話可以幫手寫到字 好貼心!
2023-03-29
Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
  • 慢煮醬燒豬肋骨、椰菜沙律、粟米、薯條,
  • 蕃茄肉丸意粉,
  • 小食分享拼盤,
  • 瘦豬豬波菜藜麥沙律、西柚、菜頭、烤杏仁、橘子汁,