家賀屋刺身寿司專門店

Harvest House Sushi
2016-08-26 588 views
為咗慰勞大少最近忙到半夜先收工,決定捉佢去食餐好嘅,所以揀咗之前佢同事話好食嘅一間日式料理店特選鮪盛 - 要豪一豪,點可以無肥美吞拿魚,想知道拖羅有幾好味,一定要揀呢款,因為有……吞拿魚片、中吞拿魚、大吞拿魚,當然要由最普通嘅開始食起,你就會自然分別到咩先叫好味~本身佢吞拿魚片都已經好新鮮,但係……一食大吞拿……你就會發覺,普通吞拿魚片係失色少少,佢有一陣魚油香,一咬……非常滿足,不過我都係比較鍾意無咁肥美嘅中吞拿,因為油脂分佈比較平均,雖然少咗一陣油香,但係無咁膩味醂雞泡魚乾 - 日式料理店,又點可以放過雞泡魚乾呢,呢個應該係我食咁多間最多雞泡魚嘅一間,大少就覺得佢麻麻(可能同親我食日式料理都食,所以佢已經唔鍾意食),但係我就覺得佢非常好味~唐揚嫩雞 - 咬落juice,唔會好乾,呢個用嚟送飯非常夾火炙鰻魚玉子 - 記得上年去名古屋,食好出名嘅鰻魚飯都有order呢款玉子,我非常之懷念,甜甜玉子配埋啖啖肉鰻魚,比就咁食甜玉子,真係好味好多~活赤貝刺身 - 以前我係唔食赤貝,不過食過一次之後,簡直愛上,呢個唔係貴,$88有兩隻,重要大大隻,又爽口、新鮮海膽豆腐 - 海膽再配上吞拿魚碎,
特選鮪盛
中吞拿魚
大吞拿魚

味醂雞泡魚乾
唐揚嫩雞
火炙鰻魚玉子
活赤貝刺身
海膽豆腐 - 海膽再配上吞拿魚碎,食之前再淋上櫻花汁,簡直為啖口豆腐添上一沫清新感覺
海膽豆腐
蟹膏軍艦 - 一向唔鍾意食蟹嘅大少,自從上年去大阪,大少哥哥介紹佢一定要食蟹膏軍艦之後,又係一見就要食,佢話,咁就可以試吓邊度好味,而家賀屋呢個,當然同日本嘅無得比,但係已經係暫時我地食幾間入面最新鮮嘅一間
蟹膏軍艦
海膽軍艦 - 本來想食加拿大海膽,可惜因為依家未係季節,所以暫時只捉供韓國海膽,呢款海膽比日本淡口少少,但係都非常鮮甜
海膽軍艦
特選海鮮丼 - 食咗咁多都係唔飽嘅嘢,當然要食返個飯喇,反正都豪囉,唔爭在個飯都豪埋佢,入面有好豐富嘅刺身,磯煮小鮑魚、大吞拿魚、特上三文魚籽、蔥吞拿魚腩、海膽、特大赤蝦、日本帆、赤貝、油甘魚、左口魚裙邊、吞拿魚、三文魚腩,最主要係我好想食大赤蝦,同埋佢啲刺身太新鮮,最好味當然係個蝦同大吞拿魚喇
特選海鮮丼
2016-06-30
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
特選鮪盛
大吞拿魚