2020-10-24 433 views
早已經聽過La Famille 既威風蛋糕嫁啦, 今日特登黎試!可惜真係太遲來, 5點-6點來, 大部分蛋糕都賣晒!!!所以上圖得返小量可以選, 原本想試既味都賣晒, 大家記得要早小小去!我今次就唔係餐廳食, 外賣走左, 個盒都好靚, 每個盒可以裝2件.香濃開心果(65$) (左) 白桃(65$)(右) , 開心果味道最為唔錯, 主要係蛋糕本身既味好食, 開心果粒會係蛋糕入面, 而La Famille蛋糕既特色就係成個蛋糕既中間係cream 外層就鬆軟既蛋糕.食既時候一定要連埋中間既cream食, 味道就會岩岩好, 只食其中一邊都會差d.cream 比較滑, 外層既蛋糕比較乾拉埋就岩岩好! 同時中和小小cream既甜度, 如果只食cream就太甜!我諗La Famille 蛋糕出名都係因為呢個. 青森蘋果吉士紅茶(54$) (左), 焦糖完熟香蕉(54$) (右)青森蘋果好特別, 因為面頭個d青蘋果係十分之酸如果就咁食,但加埋紅茶小小苦香味又好夾岩岩好, 其他蛋糕比我感覺味道上差別無咁大,除左青森蘋果吉士紅茶, 呢個真係味道好特別, 唔知係唔係季節限定? 之前好似見唔到有呢隻味.焦糖完

可惜真係太遲來, 5點-6點來, 大部分蛋糕都賣晒!!!

我諗La Famille 蛋糕出名都係因為呢個.
青森蘋果好特別, 因為面頭個d青蘋果係十分之酸如果就咁食,
焦糖完熟香蕉, 其實焦糖係真係上面個2粒, 個蛋糕我唔覺得係好甜.

整體黎講其實堂食環境好靚, 下次可以試下堂食, 今次真係好多野都試唔到, 因為已經賣到7788 咩都無晒了...!
下次一定要早d去! 整體黎講幾有特色, 可以一試~!
2020-10-21